ausztralianeked_logo

 

Mindig is a távoli Ausztráliába vágytál? Eddig elérhetetlen álomnak gondoltad mindezt? A felhőtlen Ausztrália utazás valóban egy életre szóló élmény, de többé már nem megfizethetetlen. Elképesztő világörökségek, lehengerlő természeti csodák, lüktető nagyvárosok, különleges állatok és növények, életre szóló kalandok… és még napestig sorolhatnánk. Egy Ausztrália utazás pénztárcabarát módon is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Sydney-Melbourne road trip (17 nap)

 • Sydney és környéke
 • Jervis bay strandjai
 • Eden mesés naplementéi
 • Great Ocean Road
 • Phillip Island pingvinjei
 • Melbourne és környéke
Ajánlatkérés
990.000 Ft-tól repjeggyel

Sydney-Brisbane road trip (17 nap)

 • Sydney és környéke
 • Gold Coast tengerpartjai
 • Crystal Castle kristályai
 • Port Stephens kilátója
 • Byron Bay a hipszter város
 • Brisbane és környéke
Ajánlatkérés
890.000 Ft-tól repjeggyel

Nyugat-Ausztrália kincsei (18 nap)

 • Perth és Rottnest Island
 • Margaret River és környéke
 • Nagy Óceán Körút
 • Óriások Völgye
 • Esperance tengerpartjai
 • Wave Rock
Ajánlatkérés
850.000 Ft-tól repjeggyel

Keleti part csodái (15 nap)

 • Melbourne és a Great Ocean Road
 • Sydney és környéke
 • Cairns és a Nagy-korallzátony
 • Brisbane és környéke
 • Glasshouse Mountains
 • A Kék Hegység
Ajánlatkérés
940.000 Ft-tól repjeggyel

Ausztrália és Új-Zéland legjei (19 nap)

 • Hobbiton - Hobbitfalva (NZ)
 • Cairns / Nagy-korallzátony (AU)
 • Milford Sound (NZ)
 • Sydney, Melbourne, Cairns (AU)
 • Great Ocean Road (AU)
 • Auckland és Queenstown (NZ)
Ajánlatkérés
1.290.000 Ft-tól repjeggyel

Ausztrália és Új-Zéland túra (15 nap)

 • Sydney, Melbourne (AU)
 • Auckland, Christchurch (NZ)
 • 12 Apostol (AU)
 • Kék Hegység (AU)
 • Akaroa delfinei (NZ)
 • Meseszép strandok (AU&NZ)
Ajánlatkérés
1.100.000 Ft-tól repjeggyel

Általános információk Ausztráliáról

Ausztrália a Föld túlsó-alsó részén helyezkedik el, „land down under” – vagyis az egyetlen kontinens, ami teljes egészében az Egyenlítő alatt terül el. Ausztrália egyszerre kontinens és ország. Kontinensként a legkisebb, országként a hatodik legnagyobb területű a Földön. Kb. 27 millióan lakják, amiből következne, hogy igen alacsony a népsűrűség. A valóság az, hogy a helyiek jelentős része a nagyvárosokban és azok körül él, így ezeken a területeken egyáltalán nem érződik ez a csekély népsűrűség. Kevesen tudják, de Ausztrália fővárosa a mindössze 460 ezer lakosú Canberra, nem pedig az 5,5 milliós Sydney vagy 4,5 milliós Melbourne. További érdekesség a baloldali közlekedés, illetve az igen magas átlagos havi jövedelem. Ez utóbbi kb. 1,1 - 1,2 millió Forintnak megfelelő összeg havonta, ami a helyi árszínvonalat is meghatározza.

Ausztrália utazási tudnivalók

Ausztrália egy igazán különleges úticél. Emberek millióinak álma egyszer eljutni „down under”, másoknak viszont teljesen kimarad a bakancslistáról. Ennek oka, hogy az ország távolsága miatt kevésbé népszerű úticél, mint Amerika vagy Ázsia. Nem hallunk róla minden nap az interneten, TV-ben, utazási irodák szórólapjaiban. Pedig mennyi csoda történhet az emberrel egy Ausztrália utazás során! A számtalan világörökségi helyszín, az elképesztő természeti csodák, különleges állatok, növények és természeti képződmények, a helyiek elképesztő lazasága, az ország tisztasága, a kiemelkedően jó közbiztonság és a csodálatos óceánpartok egytől-egyig megérnének egy külön bekezdést.

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2022. június 24. Ausztráliába be lehet utazni. Általánosságban COVID oltásra és tesztre sincsen szükség, azonban bizonyos tagállamok ennél szigorúbb feltételeket szabhatnak meg. Fontos megemlíteni a tranzit országo(ka)t is, ugyanis az átszállásoknál kérhetnek COVID igazolást és/vagy tesztet. Az aktuális szabályokért és a tagállamokat érintő korlátozásokért keress minket elérhetőségeinken!

Ausztrália időjárása

Az évszakok „down under” ellentétes időben vannak, mint a Föld ezen oldalán. Magyarán amikor nálunk nyár van, ott tél és vice versa. Mivel egy kontinens méretű országról beszélünk, általánosságban nem lehet leírni Ausztrália éghajlatát. Sydney-ben télen nincs hideg, kellemes 10-15 fok napközben is reális lehet. Cserébe a nyár sem elviselhetetlenül meleg. 25-30 fok napközben, de gyakori, hogy 35 fok fölé is kúszik a hőmérő higanyszála. Melbourne éghajlata kissé hűvösebb télen és nyáron is Sydney-éhez képest, azonban Brisbane és Cairns térségében jóval melegebb időre kell számítani télen és nyáron is. A legnagyobb hőségben akár 40-45 fokot is megközelítheti a hőmérő de ez inkább a belföldi sivatagi területekre igaz. Brisbane és Cairns is tengerparti város, úgyhogy inkább a levegő magas páratartalma miatt érződik melegnek a két város ami az Európai időjáráshoz szokott embernek igen megviselő lehet.

Mikor utazzunk Ausztráliába?

Szinte bármikor! De tényleg. Nagyon nehéz egy ekkora országnál pontosan megmondani, hogy mikor érdemes odautazni. Ehhez pontos útiterv, időpont és helyszín kell, de általánosságban szinte bármikor jó döntés lehet egy ausztráliai utazást beiktatni az életünkbe!

Ausztrália utazás repülővel – a repülőút hossza

Kényes kérdéshez érkeztünk. Az egyetlen hátránya egy ausztrál utazásnak, a repülőút hossza (már akinek ez hátrányt jelent). Ausztrália-Magyarország távolság nagyságrendileg 13-16.000 km, várostól függően. A Qantas légitársaságnak köszönhetően már van közvetlen összeköttetés Európa és Ausztrália között, de célvárostól függően a végeredmény még így is 2-3 átszállás lehet Budapestről. Sokszor a több átszállás olcsóbb, igaz fárasztóbb is. A járatoktól és az átszállási időktől függően a Budapest-Ausztrália repülési idő: 20-30 óra. Az átszállás leggyakrabban először Európában majd több ázsiai országban történik, de elképesztően sok módja van az odajutásnak. Ausztrália egy biztonságosan, de körülményesen megközelíthető úticél.

Ausztrália időeltolódás

Ausztrália összesen három időzónára oszlik. A keleti és nyugati part között 3 óra eltérés van. Sydney és Budapest között +8 óra az eltérés, de Perth esetében ez mindössze +6 óra. Akárhova is utazunk az országon belül, az időeltolódás jelentősnek számít, így az utazás során szinte garantált a „jetlag” (gyors időzónaváltás okozta tünetek) – az oda és vissza út során is. Az Ausztrália utazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Ausztrália pénzneme

Ausztrália hivatalos pénzneme az ausztrál dollár (AUD). Ezt itthon is lehet váltani, de sokszor jobban járunk, ha a Forintunkat először amerikai dollárra, majd kint azt ausztrál dollárra váltjuk. Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról! Egyébként az országban igen gyakori a bank-/hitelkártya használat, így készpénzre sok esetben már szükségünk sincs. Autóbérlésnél hitelkártya (nem bankkártya!) elengedhetetlen. 1 AUD = kb. 260 Ft

Ausztrália konnektor

Ausztráliában az igen ritka, „I” típusú 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes az Ausztrália nyaralásunkhoz vinni EU-AU hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Ausztrália vízum

Az Ausztráliába utazás feltételei közé soroljuk a kötelező vízumot. A magyar állampolgárok által leggyakrabban igényelt, turisztikai és látogatási célokat szolgáló ausztrál vízum az ún. eVisitor (651). Az ausztrál vízum ára ingyenes, de 19 Euró tranzakciós költsége van fejenként. Ez a vízum 12 hónapig érvényes, korlátlan számú ki-és beutazásra, de egyszerre legfeljebb 3 hónapnyi időtartamra. A kiutazásnál figyelembe kell venni, hogy a visszautazás dátumához képest legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek.

Ausztrália árak

Ausztrália alapvetően egy drága ország, általánosságban 2x olyan magas árcédulákkal fogunk találkozni, mint Magyarországon. Az árszínvonal még az USA-ban tapasztalhatónál is kb. 25%-kal magasabb. A helyiek átlagos fizetése nettó 1,1–1,2 millió Forint. 1 liter tej 500 Ft, 1 üveg sör 1600 Ft, 1 üveg bor 4000 Ft, továbbá az éttermekben is simán otthagyhatunk 10-15.000 Ft-ot fejenként, viszont a gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni. A boltokban is jellemzőek a magasabb árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák. A belépőjegyeknél is érdemes erre az árszínvonalra készülni. Ausztráliában nem szokás borravalót adni, hiszen minden munkavállalót tisztességesen megfizetnek.

Ausztrália biztonság

Ausztrália egy kifejezetten biztonságos országnak számít és az egyes nagyvárosok között sincs sok különbség. Utcai atrocitások, lopások és rablások kifejezetten ritkák. Sokkal biztonságosabb ország, mint pl. USA. A nagyvárosokban ritkán elő-elő fordulnak apró zavargások, betörések. Habár egy Ausztrália utazás során a közbiztonság az utolsó, amivel foglalkoznunk kell, érdemes néhány alapszabályt itt is betartani: Ne járkáljunk éjszaka egyedül sötét sikátorokban, utcákon. Ne keveredjünk helyi balhékba! Értékeinkre (pénz, útlevél, stb.) mindig figyeljünk, használjuk bátran a szállodai széfeket. A bérelt autóban ne hagyjunk semmit látható helyen. Tömegekben, helyi vásárokban figyeljünk a zsebtolvajokra (ritkán fordul elő ilyesmi). Ha ezeket betartjuk, semmi akadálya egy önfeledt és életre szóló ausztrál utazásnak.