ausztralianeked_logo

 

Ha már egyszer útnak indulsz a messzi távolba, meg szeretnéd látogatni Ausztráliát és Új-Zélandot is? Jól teszed! Csomagajánlataink olyan Ausztrália – Új-Zéland körutazásokat tartalmaznak, amik garantáltan életre szóló élményekkel gazdagítanak. Akár az is megoldható, hogy az egyik országba érkezz és a másikból térj haza – bármi lehetséges. Fedezd fel, hogy milyen a világ „down under” és térj haza olyan kalandokkal a hátad mögött, amire sohasem gondoltál! Segítünk az álmaid Ausztrália – Új-Zéland körutazását megszervezni! Kérj tőlünk árajánlatot!

Ausztrália és Új-Zéland legjei (19 nap)

 • Hobbiton - Hobbitfalva (NZ)
 • Cairns / Nagy-korallzátony (AU)
 • Milford Sound (NZ)
 • Sydney, Melbourne, Cairns (AU)
 • Great Ocean Road (AU)
 • Auckland és Queenstown (NZ)
Ajánlatkérés
1.290.000 Ft-tól repjeggyel

Ausztrália és Új-Zéland túra (15 nap)

 • Sydney, Melbourne (AU)
 • Auckland, Christchurch (NZ)
 • 12 Apostol (AU)
 • Kék Hegység (AU)
 • Akaroa delfinei (NZ)
 • Meseszép strandok (AU&NZ)
Ajánlatkérés
1.100.000 Ft-tól repjeggyel

Ausztrália utazási tudnivalók

Egy Ausztrália – Új-Zéland utazás sokak számára egyenlő a mennybejutással. Egy egész életen át dédelgetett álom, ami itt és most megvalósulni látszik. Európai utazóként az egyik legkülönlegesebb és legkalandosabb úticél egyértelműen „down under”, vagyis Ausztrália és Új-Zéland.
Mivel Budapestről nézve ez a kontinens van a legtávolabb tőlünk, így jogosan merül fel benned, miért is ne vágnál neki egyszerre egy Ausztrália – Új-Zéland körutazásnak? Bölcs gondolat, hiszen ezzel nem csak az oda- és visszajutás költségén tudsz rengeteget spórolni, de az élmény is sokkal koncentráltabb, erőteljesebb lesz két ekkora ország bejárásával, mintha azt külön-külön tennéd. Bátorítunk, hogy vágj a körutazásba, ami kétségkívül életed egyik legjobb döntése lesz. Mi pedig segítünk Neked/Nektek összeállítani a tökéletes útitervet, amivel garantáltan kipipálhatjátok az összes fontos látnivalót a térségben.

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2023. február 8.
Ausztrália: Ausztráliába be lehet utazni. Jelenleg COVID oltásra és tesztre sincsen szükség, azonban bizonyos tagállamok ennél szigorúbb feltételeket szabhatnak meg.
Új-Zéland: Új-Zélandra be lehet utazni. Jelenleg COVID oltásra és tesztre sincsen szükség.
Fontos megemlíteni a tranzit országo(ka)t is, ugyanis az átszállásoknál kérhetnek akár 3. oltásról szóló COVID igazolást és/vagy további tesztet is!
Az aktuális szabályokért és a tagállamokat érintő korlátozásokért keress minket elérhetőségeinken!

A térség időjárása

Az évszakok „down under” ellentétes időben vannak, mint a Föld ezen oldalán. Magyarán amikor nálunk nyár van, ott tél és vice versa. Összességében Ausztrália melegebb ország, persze nagyban függ attól is, hogy a kontinens méretű országon belül pontosan hol tartózkodunk. Sydney-ben és Melbourne-ben télen 10-15 fok teljesen általános, míg Új-Zélandon ilyenkor 10 fok alá is bőven beeshet a hőmérséklet. Nyáron nem ritka a 30-35 fokos hőmérséklet sem Ausztrália nagyobb városaiban, sőt, Brisbane és Cairns térségében is inkább 30-38 fok körül alakul az időjárás ami nagyon magas páratartalommal párosul. A legnagyobb hőségben akár a 40-45 fokot is megközelítheti a hőmérő de ez inkább a belföldi sivatagi területekre igaz. Új-Zélandon ilyenkor 25-30 fokban maximalizálódik a hőmérséklet.

Mikor vágjunk bele egy Ausztrália – Új-Zéland körutazásba?

Szinte bármikor! De tényleg. Nagyon nehéz egy ekkora térségben pontosan megmondani, hogy mikor érdemes odautazni. Ehhez pontos útiterv, időpont és helyszínek kellenek, de általánosságban szinte bármikor jó döntés lehet egy Ausztrália Új-Zéland utazást beiktatni az életünkbe! A tankönyvszerű „főszezon” december és február között van, ekkor utazik a legtöbb turista a térségbe. Ha viszont nem szeretjük a tömeget, jó döntés lehet főszezonon kívül utazni.

A repülőút hossza egy Ausztrália – Új-Zéland utazás során

Kényes kérdéshez érkeztünk. Az egyetlen hátránya ennek a körutazásnak, a repülőút hossza (már akinek ez hátrányt jelent). Ausztrália-Magyarország távolság nagyságrendileg 13-16.000 km, várostól függően. Új-Zéland ugyanakkor 18.000 km-re van tőlünk. Habár elő-előfordulnak Európából és Dubaiból közvetlen járatok a térségbe, a realitás inkább 2-3 átszállás, iránytól függetlenül. Elképesztően sok módja van az oda- és visszautazásnak.
Habár a térség biztonságosan megközelíthető, egy Ausztrália – Új-Zéland körutazás alatt biztosan meg fogjátok ismerni a repülőutak minden előnyét és hátrányát ☺

Időeltolódás

A térség összesen 4 időzónára oszlik. A legkevesebb időeltolódás +6 óra, a legtöbb +13 óra. Akárhova is utazunk a térségen belül, az időeltolódás jelentősnek számít, így az utazás során szinte garantált a „jetlag” (gyors időzónaváltás okozta tünetek) – az oda és vissza út során is. A körutazás előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához, hogy ne ott kelljen alkalmazkodnunk.

Pénznem

Ausztráliában: ausztrál dollár (AUD = kb. 260 Ft.) Új-Zélandon: új-zélandi dollár (NZD = kb. 240 Ft.) Ezeket a valutákat itthon is lehet váltani, de sokszor jobban járunk, ha a Forintunkat először amerikai dollárra, majd kint azt a helyi valutára váltjuk. Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról! Egyébként mindkét országban igen gyakori a bank-/hitelkártya használat, így készpénzre sok esetben már szükségünk sincs. Autóbérlésnél hitelkártya (nem bankkártya!) elengedhetetlen.

Konnektor

Ausztráliában és Új-Zélandon is az igen ritka, „I” típusú 3 ágas konnektorok az elterjedtek. Emiatt érdemes az Ausztrália – Új-Zéland körutazásunkhoz vinni EU-AU hálózati átalakítót, hiszen anélkül nem fogjuk tudni tölteni az elektromos eszközeinket. Szerencsére a városokban is sok helyen kapni ilyen átalakítókat.

Kell vízum egy Ausztrália – Új-Zéland utazáshoz?

Röviden: Igen! Hiszen bár Új-Zélandra nem kell vízum, Ausztráliába igen.
Az ausztrál „turista vízum” ára ingyenes. Ez a vízum 12 hónapig érvényes, korlátlan számú ki-és beutazásra, de egyszerre legfeljebb 3 hónapnyi időtartamra.
Új-Zélandon vízum nélkül legfeljebb 3 hónapnyi időtartamra tudunk kiutazni, turista vagy nyelvtanulási céllal. Regisztrálni viszont szükséges Új-Zélandra is (NZeta, ~23 NZD), plusz egy úgynevezett International Visitor Conservation and Tourism Levy befizetése is (~35 NZD).
Minden esetben érvényes útlevélre van szükség, ami a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényes!

Árak, amire egy Ausztrália – Új-Zéland körutazás során számíthatsz

Ausztrália és Új-Zéland is alapvetően drága országnak számítanak. Általánosságban 2x olyan magas árcédulákkal fogunk találkozni, mint Magyarországon. Az árszínvonal még az USA-ban tapasztalhatónál is kb. 25%-kal magasabb lehet Ausztráliában, Új-Zélandon egy fokkal jobb a helyzet.
1 liter tej 500-680 Ft, 1 üveg sör 1200-1600 Ft, 1 üveg bor 3600-4000 Ft, továbbá az éttermekben is simán otthagyhatunk 10-15.000 Ft-ot fejenként, viszont a gyorséttermekben ennek a töredékét kell csak kifizetni.
A boltokban is jellemzően magasabbak az árak, a szolgáltatások pedig kifejezetten drágák. A belépőjegyeknél is érdemes erre az árszínvonalra készülni. A térségben nem szokás borravalót adni, hiszen minden munkavállalót tisztességesen megfizetnek, legfeljebb a taxisnak, londinernek és a pultosnak szoktak 1-1 dollárt jattolni.

Biztonság

Mindkét ország kifejezetten biztonságos országnak számít és az egyes nagyvárosok között sincs sok különbség. Utcai atrocitások, lopások és rablások kifejezetten ritkák. Sokkal biztonságosabb országnak számítanak, mint pl. USA.
A nagyvárosokban ritkán elő-elő fordulnak apró zavargások, betörések. Habár egy Ausztrália - Új-Zéland körutazás során a közbiztonság az utolsó, amivel foglalkoznunk kell, érdemes néhány alapszabályt itt is betartani:
Ne járkáljunk éjszaka egyedül sötét sikátorokban, utcákon. Ne keveredjünk helyi balhékba! Értékeinkre (pénz, útlevél, stb.) mindig figyeljünk, használjuk bátran a szállodai széfeket. A bérelt autóban ne hagyjunk semmit látható helyen. Tömegekben, helyi vásárokban figyeljünk a zsebtolvajokra (ritkán fordul elő ilyesmi).
Ha ezeket betartjuk, semmi akadálya egy önfeledt és életre szóló „down under” körutazásnak.